Floraia Mică

 

Mai este încă un lucru pe care ar fi nevoie să-l cunoaşteţi despre grupul de voluntari al proiectului Inside Ride. În oricare altă zi de marţi, exceptând zilele în care aceştia merg la orfelinat, ei tot în Întorsura Buzăului merg (şi de această cu un tren care pleacă foarte, foarte de dimineaţă), pentru a vizita acolo şcoala primară din Floraia Mică.

Când îşi amintesc de prima lor experienţă acolo, zâmbete apar pe feţele acestora. Copii îi aşteptau deja în faţa şcolii, iar când au sosit i-au înconjurat cu bucurie şi zâmbind i-au întrebat “ce mai fac?”, în engleză. Unde altundeva ar fi putut fi primiţi cu atât de multă căldură?

Aceea a fost o zi frumoasă şi însorită. Nu se aşteptau să găsească acolo atât de mulţi copii şi toţi să fie atât de activi şi zâmbitori. Priviţi-o aici pe Grytine „dirijând corul”!

Au făcut împreună cu aceştia fulgi de zăpadă şi căsuţe pentru hrănit păsările.  Nu o să vină să credeţi cât de uşor poate fi de creat. Priviţi aici şi aici.

Deasemenea au descoperit împreună multe lucruri noi despre anotimpuri şi ceea ce le defineşte pe acestea.

Ce altceva? Aaa, da! Au făcut şi un puzzle împreună! Cum? Ei bine, aceştia au dat fiecărui copil, o piesă drăguţă şi colorată de puzzle pentru a o desena. Sarcina copiilor era să deseneze pe acele piese de puzzle primite, ceea ce le place şi obişnuiesc să facă în afara şcolii, în timpul lor liber. În timp ce copii desenau, voluntarii Inside Ride, au putut observa printre desenele acestora şi câteva prinţese, lucru care i-a surprins şi pus pe gânduri.

O dată finalizate desenele, a sosit vremea de a pune piesele împreună şi a construi puzzle-ul. Priviţi cât de colorate au fost aceste puzzle-uri.

Dar nu s-au oprit aici, voluntarii noştri harnici! Iarna poate fi un pic obositoare, aşa că aşteptau cu nerăbdare ca soarele şi căldura să-şi facă apariţia pentru a putea ieşi afară. Şi într-adevăr au folosit fiecare oportunitate avută pentru a face acest lucru. Astfel, ultima dată când aceştia au fost în Floraia Mică, după ce au făcut împreună cu copii câteva mingii mici şi nostime, din baloane şi orez, cu care se puteau juca în interior, aceştia au luat câteva baloane şi s-au dus afară pentru a se juca câteva jocuri de competiţie cu ştafetă!

În martie au reuşit cumva să devină foarte muzicali. În ambele dăţi în care au vizitat Floraia Mică (în 10 şi 24 martie), echipa Inside Ride a creat instrumente muzicale împreună cu copii. Prima dată au făcut instrumente de suflat din paie de suc şi instrumente de percuţie din rolele de carton ale hârtiilor igienice. Iar în cea de-a doua vizită a lor, au făcut nişte castaniete drăguţe din carton şi capace de la sticle. Puteţi vedea cât de muzicali sunt aceşti copii mai jos!

 Timpul zboară, primăvara este aici, să vedem ce ne va aduce luna aprilie!

This entry was posted in Activitati, Activități pentru copii, Serviciul European de Voluntariat and tagged , . Bookmark the permalink.