Confecţionează o casuţă pentru hrănit păsări!

Creează o căsuţă pentru hrănit păsări din suporturile cartonate pentru hârtia igienică pe care în mod obişnuit le-ai fi aruncat.

Ce aveţi nevoie

  • O rolă cartonată de la hârtia igienică
  • Foarfecă
  • Un cui sau un cuţit
  • Sfoară
  • Diferite tipuri de seminţe  (fulgi de ovăz, seminţe de susan, de in, de floarea soarelui, de asemenea o variantă poate fi să cumperi de la supermarket o combinaţie de alimente pentru păsări)
  • Două beţe de lemn (lungime 10-15 cm)
  • Un ou, zahăr şi un bol pentru prepararea “lipiciului”
  • O pensulă pentru aplicarea lipiciului

 1

Paşi

  1. Faceţi găuri în rola de carton. Faceţi 4 găuri la unul dintre capetele rolei pentru a putea fixa beţele de lemn în interior. Încercaţi să faceţi găuri uniforme, iar una dintre perechile de găuri să fie un pic mai mare decât cealaltă. Apoi beţele din lemn pot fi fixate fără probleme.

2

Apoi faceţi 2 găuri la celălalt capăt al rolei. Faceţi găurile egale. Acestea le veţi folosi pentru a lega sfoara.

2. Turnaţi seminţe pe o suprafaţă şi amestecaţi-le, astfel veţi crea un strat uniform de seminţe pe suprafaţă.

3. Prepararea lipiciului! Amestecaţi oul împreună cu mult zahăr până obţineţi o consistenţă omogenă. Aplicaţi “lipiciul” pe rola de carton folosind pensula.

4

4. Rulaţi rola de hârtie pe suprafaţa de seminţe creată anterior. Seminţele se vor lipi astfel de rola. Rulaţi cu grijă, puteţi să vă ajutaţi cu degetele în cazul în care seminţele cad de pe rolă. Aveţi grijă să nu acoperiţi cu seminţe şi găurile create! Veţi avea nevoie de ele!

 5

 

5. Fixaţi beţele de lemn în fiecare gaură (la capătul în care aveţi 4 găuri). Centraţi fiecare băţ. Beţele ar trebui să iasă în afară suficient cât pasărea să aibă loc pentru a sta pe ele. Împingeţi beţele cu grijă, altfel există riscul ca găurile să se rupă şi să nu mai poată susţine băţul! Legaţi şi sfoara la găurile aflate la celălalt capăt al rolei.

Căsuţa voastră pentru hrănit păsări este gata!

6

 

 

Acum agăţaţi-o într-un copac!

7

Important de ştiut!

Este nevoie de ajutorul adulţilor  în realizarea găurilor şi prepararea lipiciului!

8

 

This entry was posted in Activitati, Activități pentru copii, Ateliere ludice, Ateliere ludice, Ce facem?, Resurse and tagged , . Bookmark the permalink.