Casa Familială (orfelinatul)

Bună! Am vrea să vă povestim ce mai face simpaticul grup de voluntari Inside Ride în Întorsura Buzăului.

La începutul proiectului programul lor nu a avut o structură regulată, dar începând cu luna februarie, în cele mai multe dintre zilele de marţi, aceştia se urcau într-un tren întârziat din Braşov către Întorsura Buzăului pentru a vizita acolo „Casa Familială” – orfelinatul oraşului. Scopul acestor vizite este de a petrece timp împreună şi de a face diverse activităţi distractive.

Prima dată când aceştia au vizitat locaţia şi i-au cunoscut pe copii şi tinerii de acolo, pare acum să se fi petrecut cu mult timp în urmă, mai exact, anul trecut în luna decembrie! Şi cum spargeţi cel mai bine gheaţa atunci când întâlniţi oameni noi? Desigur! Legându-le acestora baloane colorate de glezne şi apoi dându-le acestora sarcina să sară pe ele. :)

Dar după spartul gheţii a fost nevoie să creeze ei înşişi un pic de iarnă. În timp ce câţiva copii şi tineri erau afară şi participau la o adevărată bătaie cu bulgări de zăpadă, alţii stăteau în casă şi creau dantele de hârtie. Priviţi aici ce fulgi frumoşi au creat împreună!

Se pare că vremea îi inspira pe voluntarii noştri pentru a o aduce mai aproape de ei prin diferite activităţi. Umătoarea vizită la orfelinat a fost după trecerea Anului Nou. Iar de această dată voluntarii au mers pregătiţi acolo cu materiale pentru a crea împreună cu copii şi tinerii din orfelinat căsuţe pentru hrănit păsările. Priviţi aici, şi aici, pentru a vedea cum puteţi face o astfel de căsuţă cu mâinile voastre! Sperăm că păsările au apreciat eforturile lor, deşi nu există dovezi clare că acestea ar fi vizitat căsuţele create de aceştia.

Ce a urmat? Oh, mmm… ceva delicios! Cred că cineva găteşte tort acolo! Oh, chiar şi prăjiturele! Da, aşa este, este exact ceea ce au făcut voluntarii noştri. Au cumpărat câteva ingrediente, le-au dus la orfelinat şi au improvizat împreună cu tinerii de acolo un tort de ciocolată şi prăjituri cu fulgi de ovăz. Ne pare rău, dar pentru acestea însă nu avem reţete. Acelea au fost nişte prăjituri originale! O experienţă din seria: o dată-n viaţă!

Dar nu doar au mâncat acolo! I-au şi întrebat, într-un mod interactiv, cum le-ar plăcea acestor tineri frumoşi să petreacă timpul împreună cu ei, voluntarii, Inside Ride. După ce au cules toate ideile, voluntarii noştri au putut observa printre acestea şi câteva lucruri tare, tare drăguţe!

Dintre lucrurile descoperite, au desluşit că aceşti tineri s-ar putea să fie interesaţi să petreacă timpul împreună cu ei jucându-se câteva jocuri de masă. Astfel, în acest mod şi-au petrecut timpul de-a lungul ultimilor două vizite de la Casa Familială. Şi este atât de simplu! Luaţi, pur şi simplu, o cutie, o deschideţi şi acolo în faţa voastră se află deja o nouă lume ce aşteaptă să fie descoperită!

În luna aprilie voluntarii, Inside Ride, nu au reuşit să viziteze Casa Familială. Dar i-au implicat ca participanţi activi pe tinerii de acolo într-un weekend diferit!

În 19 mai au reuşit să reviziteze orfelinatul. Copii şi tinerii de la Casa Familială i-au rugat pe voluntari noştri încă din ianuarie să se joace împreună Mafia. Ce este Mafia? Este un joc ciudăţel în care este nevoie ca cei din grup să stea în cerc cu ochii închişi în cea mai mare parte din timp. Aproape orice se poate întâmpla în timp ce aveţi ochii inchişi! De exemplu, Maija a experimentat o transformare radicală a machiajului său, realizată de micuţa Mihaela care-şi doreşte să devină coafeză şi „decoratoare de oameni”.

În 28 mai aceştia au petrecut împreună o sesiune cu adevărat activă. Au început cu câteva exerciţii şi au continuat apoi să se joace şarade. A fost cu adevărat foarte, foarte surprinzător cât de relaxaţi s-au simţit în faţa voluntarilor şi a altor oameni, nefiindu-le teamă că vor arăta ridicol în timp ce interpretează un rol de superstar sau unul de cârnat!

Dar pentru a nu deveni prea relaxaţi au încheiat sesiunea cu un joc german numit, „Commandor”, care cerea un pic mai multă atenţie şi concentrare. Jucându-se acest joc, aproape că erau să piardă trenul voluntarii noştri!

Vom actualiza cât de curând pagina cu noutăţile despre ultimile vizite ale voluntarilor la Casa Familială!

This entry was posted in Activitati, Activități pentru copii, Serviciul European de Voluntariat and tagged , . Bookmark the permalink.