Festivalul Ceva de vară 2015

Sunteţi pregătiţi de vară?

Între 18-19 iulie 2015 asociația Mirakolix organizează festivalul “Ceva de Vară!” în Întorsura Buzăului (aprox. 42km de Braşov – DN10) având ca scop promovarea oportunităţilor alternative de educaţie şi petrecere a timpului liber pentru copiii şi tinerii din zona Buzaielor.

Vom construi pe experienţa acumulată în prima ediţie a festivalului şi vom duce povestea mai departe printr-un festival făcut de mine şi de tine, de oricine îşi doreşte să aducă o mică contribuţie în transformarea zonei Camping din Întorsura Buzăului într-un spaţiu imens de activităţi alternative pregătite cu mult drag de natură şi de experienţe aventuroase.

CEVA DE VARA 

E ALTCEVA!

CEVA DE VARĂ este un eveniment cu suflet, pentru că este făcut cu suflet de fiecare om frumos ce se implică în realizarea lui!

După ce anul trecut oamenii au fost darnici şi dornici să se implice alături de noi anul acesta ne-am propus să valorizăm fiecare cui bătut în mod voluntar, fiecare leagăn construit de tătici de copii demult trecuţi de vârsta copilăriei, fiecare felie de pepene oferită voluntarilor şi fiecare sfoară legată de copaci şi transformată într-un hamac. Astfel, s-a conturat un concept ce promovează puterea şi abilitatea fiecăruia dintre noi, a ta şi a mea, de a schimba în bine o comunitate locală. Pentru că se bazează pe această implicare a fiecăruia, CEVA DE VARĂ  este o manifestare a diversităţii şi integrează interese diferite, reunite în dorinţa de a oferi ALTCEVA acestei comunităţi mici din Întorsura Buzăului, prin contactul cu manifestări culturale alternative, vii, tinereşti. Sperăm să trezim pasiuni, să incităm curiozităţi, să ridicăm semne de întrebare, să generăm exemple pozitive şi să oferim două zile pline de distracţie, provocări şi joacă în natură.

 

Activităţile festivalului vor fi şi anul acesta variate şi împărţite pe mai multe zone:

În zona de ateliere ne vom întrece în meşteşuguri şi îndemânare pentru că avem pregătite pentru voi ateliere precum:  picturi pe faţă (face paiting), printare şi redecorare de tricouri, realizarea de broşe sau alte accesorii şi tradiţii şi meşteşuguri ale unor ţări îndepărtate.

În zona de concursuri suntem provocaţi din nou la mişcare! Vom avea  concurs de MTB, concurs de orientare, dar şi o competiţie de îndemânare pe bicicletă pentru cei mai micuţi.

Zona de aventură ne va scoate cu siguranţă din zona de confort şi ne va purta pe slackline-uri,  tiroliană, trasee de sfori sau ne va provoca la o căţărare pe… lăzi de bere!

În zona de jocuri oameni de toate vârstele vor avea ocazia să se joace o varietatea de tipuri de jocuri de dimensiuni mari. Unele vor fi de memorie, altele de construcţie, dar și unele active precum moonhooper sau pogostick.

Nu putem uita zona artiştilor,  de unde vor răsuna acorduri variate odată cu lăsarea serii. Şi cum ne putem bucura mai bine de muzică, dacă nu din hamacele din zona de relaxare!?

Dacă v-am trezit interesul şi vă vedeţi implicaţi vă propunem mai multe variante:

New Image

Ne sunt tare dragi tinerii activi, cu iniţiativă şi multă energie de dăruit! De aceea ne dorim cât mai multe astfel de persoane alături de noi, pentru a crea  echipa perfectă împreună cu cei 9 voluntari internaţionali găzduiţi de  Mirakolix. Treabă este pentru toată lumea: ecologizare, pregătirea spaţiului de desfăşurare, supravegherea activităţilor, informare participanţi, promovare şi multe altele, în funcţie de interese şi competenţe.

Dacă vă vedeţi pregătind împreună cu noi “Ceva de Vară” dati-ne de ştire completând formularul pentru voluntari!

2

Pentru că lucrurile frumoase se construiec împreună aşteptăm cu interes propuneri de ateliere, de activităţi, de competiţii, sugestii de artişti tineri şi talentaţi sau orice altă idee indrăzneaţă pe care aţi vrea să o puneţi în practică. Pentru a propune o activitate în cadrul acestui eveniment vă rugăm să completaţi formularul de înscriere şi să îl trimiteţi până la data de 19 iunie 2015.

Pentru noutăţi legate de festival şi alte activităţi pregătite pentru această vară urmăriţi-ne pe pagina de facebook sau pe site-ul nostru.

ceva de vara poster_darker_final_06_07_15

Proiectul „CEVA DE VARĂ” este organizat de asociația Mirakolix ca parte a proiectelor „Inside Journey”, „Inside Ride” şi „Reshape Urban Places” finanţate cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Festivalul Ceva de vară beneficicază de cofinanțare și din partea UAT Oraș Întorsura Buzăului.

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Ateliere ludice, Blog, Ce facem?, Evenimente, Evenimente pentru copii, Festivaluri, Părinți și copii la joacă, Proiecte, Proiecte sociale, Serviciul European de Voluntariat. Bookmark the permalink.