Ziua Educației Non-formale 2013: Școala pentru educatie și creație!

Anul acesta am petrecut Ziua Educatiei non-formale impreuna cu tinerii din Intorsura Buzaului.

Cand: 12 Octombrie 2013

Loc: Liceul Tehnologic “Nicolae Balcescu” din Intorsura Buzaului

Beneficiari: 40 de tineri cu varsta cuprinse intre 14 si 17 ani.

La ZEN-ul organizat de cei 5 voluntari ai proiectului Playride oferta a fost variată: experimente chimice, ateliere de teatru şi jocuri de incredere, toate împletite cu voie bună si dorință de joacă.

SCOPUL  acestor activitati a fost de a promova, prin diverse activități interactive si bazate pe experienta, o alt fel de școală si anume una în care elevii pot explora, crea si învăta într-un mod plăcut si atractiv

ACTIVITĂȚILE propuse:

Experimente chimice

Elevii au putut învăta câteva aspecte distractive legate de chimie. Voluntarul Michal din Cehia i-a îndemnat pe elevi să realizeze câteva experimente chimice si au descris împreună toate reacțiile chimice. Astfel elevii au putut să descopere o alternativă plăcută si distractivă de învătare a chimiei.

Workshop de teatru

În atelierul de teatru, Simon a pregatit câteva execiţii de actorie care, deşi simple la început, au fost amuzante şi ne-au învăţat multe despre noi şi despre ceilalţi. Am mers mai departe cu scene de mimă scrise de voluntari, pe care elevii le-au mimat şi au ghicit despre ce este vorba. Etapa următoare a constat în câteva scene de improvizaţie. Toate aceste exerciţii sunt educative, necesită multă concentrare şi sunt foarte distractive!

Jocuri de încredere

Tinerii liceeni au avut ocazia de a-şi testa increderea în ei înşişi, dar şi în ceilalţi, fiind puşi în situaţia de a se baza doar pe instrucţiunile şi ajutorul celorlalţi.

Secret box. La sfârşitul zilei, elevii au putut scrie scrisori secrete prin care să le transmită profesorilor impresiile lor despre ceea ce lipseşte în timpul orelor, precum şi elemente ale acestei zile pe care le-ar dori integrate în activităţile de zi cu zi din şcoală.

 

This entry was posted in Activitati, Proiecte, Serviciul European de Voluntariat. Bookmark the permalink.