Comunicat finalizare curs „Youth development through playing activities” -2013-10-07

 Cluj-Napoca, 7 octombrie 2013

Curs de formare – „Youth development through playing activities” – 30.09-05.10 – Măguri-Răcătău, jud. Cluj
Vineri, 4 octombrie – Comunicare interculturală, cooperare și includere la Prison Fellowship Romania, Cluj-Napoca

28 de participanți din nouă țări Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Polonia, Spania, Turcia, Ungaria și România au participat între 30.09 și 05.10 la cursul internațional „Youth development through playing activities” organizat de asociația Centrul de jocuri Mirakolix cu sprijin din partea Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 4.3 – Proiecte de formare și rețele – program administrat în România de ANPCDEFP.

Cursul a fost dedicat lucrătorilor și liderilor de tineret, animatorilor socio-educativi, educatorilor, pedagogilor, asistenților sociali, coordonatorilor de programe de tineret, precum și tuturor celor interesați de tema educației prin joacă.

Scopul principal al proiectului a fost acela de a facilita schimbul de experiență și dezvoltarea calitativă a metodelor de educație non-formală (în special cele cu mecanism de joc) în vederea utilizării „jocului” ca pe o resursă de dezvoltare personală și profesională a tinerilor.

Cei 28 de participanți au avut ocazia de a-și dezvolta competențele în materie de utilizare și adpatare a mai multor metode de educație prin joc cu ajutorul cărora îi vor putea ghida pe tinerii implicați în proiectele lor viitoare să-și îmbunătățească performanțele atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Vineri, 4 octombrie cei 28 de participanți au aplicat cele învățate pe parcursul trainingului organizând un eveniment interactiv pentru 17 copii și tineri din Centrul Creștin pentru Copiii Străzii, Prison Fellowship Romania, Cluj-Napoca. Activitățile ludice de comunicare și cooperare au înlesnit întâlnirea a mai multe culturi, bucuria tuturor de a participa împreună la ateliere plăcute și distractive și conștientizarea unor mecanisme incluzive la nivelul experimentării directe a unor activități comune dincolo de diferențele sociale, economice sau de altă natură.

Agenda cursului internațional de 6 zile a fost împărțită astfel:

  • Ziua 1 – Ziua de introducere și cunoaștere reciprocă (Introducere în originea și tematica proiectului, cunoașterea trainerilor, cunoașterea participanților, cunoașterea agendei de lucru și a experienței în domeniu).
  • Ziua 2 – Ziua de comunicare (cunoașterea și experimentarea unor diverse tipuri de activități ludice de comunicare verbală și non-verbală).
  • Ziua 3 – Ziua de cooperare – (testare și experimentare a actvităților de cooperare, sensibilizare cu privire la munca în echipă, încredere în sine, încredere în echipă etc.).
  • Ziua 4 –Ziua incluziunii – (adaptarea activităților ludice la aspecte incluzive)
  • Ziua 5 – Ziua acțiunii (aplicarea unor activități de comunicare, cooperare și includere la un grup țintă specific: 17 copii și tineri din Centrul Creștin pentru Copiii Străzii, Prison Fellowship Romania, Cluj)
  • Ziua 6 – Ziua planurilor de viitor și a evaluării finale (rezultatele cursului, diseminare, măsuri de continuare, măsuri de valorificare a cursului).

Metodele de lucru utilizate în cadrul cursului au fost metode activ-participative și colaborative care au stimulat implicarea fiecărui participant în pregătirea, desfășurarea și evaluarea activității. Câteva exemple în acest sens ar fi: turul galeriei, buzz groups, jocul de rol, dezbaterea, jocuri in și outdoor, simulări, etc.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați:

Centrul de jocuri Mirakolix
Alexandra Șuiaga,
Coordonator programe
Telefon: +40 745 678 389
E-mail: alexandra.suiaga@mirakolix.org
Web: www.mirakolix.org

comunicat_presa_varianta_pdf

This entry was posted in Comunicate de presa, Resurse. Bookmark the permalink.