Eroi de poveste într-un Brașov de poveste

Mirakolix vă invită să intraţi într-o lume de basm şi să experimentaţi prin simţuri directe povestea a 12 eroi

Brașov, 18 octombrie 2015 – Parcul Noua în cadrul evenimentului BRAȘOV HEROES

Brașov, 24 august  2015 – Centrul Civic în cadrul evenimentului Tărămul poveștilor

Împreună cu cei 12 voluntari internaţionali găzduiţi de Mirakolix timp de 11 luni în Braşov în cadrul proiectelor INSIDE JOURNEY, INSIDE RIDE și RESHAPE URBAN PLACES, am construit o instalaţie bazată pe o experimentare senzorială a unei poveşti, a poveştii experienţei voluntarilor străini în România.

Plecând de la ideea traseului iniţiatic specific basmelor am urmărit reconstituirea acestuia printr-o construcţie care să incite toate simţurile participanţilor. Cei care vor traversa instalaţia vor experimenta direct povestea regăsită pe foi: vor trece printr-o pădure deasă, vor traversa un pod şubred peste apă, vor culege artefacte utile într-o etapă ulterioară etc.

Vă invităm, aşadar, să citiţi, să experimentaţi şi să inţelegeţi poveştile trăite de voluntarii internaţionali care au ajuns în oraşul de poveste, Braşov. Veţi putea parcurge mai multe tărâmuri şi veţi traversa astfel cele 11 luni de proiecte, înţelegând, vizualizând şi simţind o parte din experienţele lor.

Această instalaţie este parte a acțiunilor „Afară în parc într-un Braşov de poveste” dezvoltat de Mirakolix începând cu luna aprilie în parcurile din Braşov. Această iniţiativă a plecat de la dorinţa de a crea un spaţiu imaginativ de experimentare a unei lumi de basm în mediul urban. În cadrul seriei „Afară în parc într-un Braşov de poveste” s-au derulat 5 evenimente de transformare a parcului din Centrul Civic din Braşov într-un loc de socializare și interacțiune civică, fiecare eveniment transformând parcul într-un tărâm de basm, în care oricine indiferent de vârstă a putut găsi activități super interesante.

 

IMPRESII de la prezentarea instașației în cadrul evenimentului BRAȘOV HEROES -  Brașov, 18 octombrie 2015 – Parcul Noua 
La Brasov Heroes am fost prezenti cu o instalatie de poveste! Vizitatorii au putut citi si experimenta povestea ultimelor proiecte SEV ale Mirakolix in timp ce au parcurs taramurile din instalatie si au trecut probe care i-au transformat in cele in din urma in …eroii povestilor pierdute! Acestia au tesut covoare din materiale reciclate, au rezolvat ghicitori, au parcurs trasee de munte, au pescuit bomboane de pe lac si s-au folosit de toate simturile pentru a trece toate probele si a scrie finalul povestii.

Multumim Fundatiei Comunitare pentru sprijinul acordat in realizarea acestei instalatii, precum si pentru invitatia la Brasov Heroes.
Multumim pentru sprijin eroilor -constructori: Mircea Florea, Raresh Sporea, Banciu Ovidiu, Banciu IonutJean Paul Danton si fetelor cu multe zambete si mult drag de copii: Thea Codry si Maria Hreţculesei!

 

Inițiativa „Braşov de poveste” a fost co-finanțată cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării (Serviciul European de Voluntariat), precum și din fondurile strânse în cadrul evenimentului Cercul de donatori organizat în luna martie 2015 de Fundația Comunitară Brașov.

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Ateliere ludice, Ateliere ludice, Ce facem?, Evenimente, Evenimente pentru copii, Părinți și copii la joacă, Proiecte, Serviciul European de Voluntariat. Bookmark the permalink.