Afară în parc într-un Brașov de poveste

În perioada mai-august 2015, Mirakolix vă invită afară în parc într-un „Braşov de poveste” pentru a pregăti împreună o instalație urbană de experimentat o poveste prin simțuri directe și pentru a ne bucura de nenumărate activități care să anime parcul și participanții cu voie bună.

afish_BdP_cu_modificari (1)

În acest cadru vom transpune un basm în realitate prin diferite activităţi şi ateliere outdoor, basm care ne va ghida drumul către festivalul „Ceva de Vară” – un festival cu activități alternative dedicat copiilor și tinerilor și realizat în totalitate de voluntari locali și internaționali.

Vor fi 6 evenimente de transformare a parcurilor din Braşov  în locuri de socializare și interacțiune civică. Fiecare eveniment va transforma parcul într-un tărâm de basm, în care oricine indiferent de vârstă  poate găsi activități super interesante.

28 mai – Eveniment de lansare, Parcul Trandifirilor

După ce soarele îşi mai pierde din putere, de la ora 17:00, ne strângem în Parcul Trandifirilor cu un preambul al celor 5 tărâmuri ale basmului imaginat de noi. Vă aşteptăm cu probe de foc (echilibristică pe slackline), cu meşteri dibaci ce vă învaţă să decoraţi tricouri, cu jocuri mari şi mici (Tactile Discs, Zicke Zacke, Cockroach), cu poveşti despre un festival al oamenilor implicaţi, numit Ceva de Vară şi cu o invitaţie deschisă de a participa şi voi la realizarea unei instalaţii de experimentat o poveste prin simţuri directe.

Următoarele evenimente ne vor permite o explorare mai amănunţită a fiecărui tărâm.

Tărâmul meșterilor dibaci

Pe acest tărâm oaspeţii noştri vor avea ocazia de a învăţa să creeze lucruri create cu propriile lor mâini. Acest prim tărâm reflectă ideea de la care a pornit festivalul Ceva de vară și anume contribuția fiecăruia pentru realizarea unei schimbări în comunitate utilizând conceptul de DIY.

Pe acest tărâm veţi putea experimenta deja şi mici părţi din ceea ce se va întâmpla la festival: picturi pe față (face paiting), printare şi redecorare de tricouri, realizarea de broşe sau alte accesorii și tradiţii și meșteșuguri ale unor ţări îndepărtate.

Tărâmul probelor de foc

Pe tărâmul probelor de foc vă așteptăm cu diferite activităţi și probe aventuroase: mersul pe slack-line, câştigarea unei curse de biciclete, rezolvare unor ghicitori şi/sau exersarea corpului într-un antrenament sportiv. Acestea vă vor putea trezi intersul pentru zona de aventură din cadrul festivalului, unde vor fi elemente mult mai îndrăznețe.

Tărâmul jocurilor

Pe cel de-al treilea tărâm al jocurilor oameni de toate vârstele, nu contează că au 8 ani, 18 ani sau 80 de ani, vor avea ocazia să se joace o varietatea de tipuri de jocuri de dimensiuni mari. Unele vor fi de memorie, altele de construcţie, dar și unele active precum moonhooper sau pogostick.

Tărâmul artelor

Urmează să poposim pe tărâmul artelor unde vă invităm să decorăm împreună parcul cu diferite obiecte naturale sau felinare colorate și să ne bucurăm de muzică acustică şi de elemente de artă urbană.

Tărâmul poveștilor

Când ne apropiem de sfârşitul basmului vă invităm să cunoașteți povești ale unor oameni entuziaști și activi care își îndeplinesc pasiunile și le împărtășesc și cu alții. Vă așteptăm de asemenea să împărtășiți cu noi povești despre oameni și locuri frumoase.

Participarea la toate activitățile și evenimentele este gratuită. Donațiile sunt binevenite.

Evenimentele sunt co-finațate cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării (Serviciul European de Voluntariat), precum și din fondurile strânse în cadrul evenimentului Cercul de donatori organizat în luna martie 2015 de Fundația Comunitară Brașov.

Impresii de pe tărâmăurile de poveste de până acum:

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Blog, Ce facem?, Evenimente, Evenimente pentru copii, Părinți și copii la joacă, Serviciul European de Voluntariat and tagged . Bookmark the permalink.