Activităţi variate la Festivalul “Ceva de Vară”!

Pe 19 iulie Mirakolix te scoate din Braşov şi te cheamă în natură, la Întorsura Buzăului, pentru Festivalul Ceva de Vară!

Avem pregătite pentru participanţi momente de cultură, aventură, joacă, întreceri sportive, relaxare şi informare, muzică şi multă voie bună. Tot ce trebuie să faceţi este să vă pregătiţi de distracţie. Noi vă aşteptăm în zona Camping din Întorsura Buzăului!

Dacă nu sunteţi convinşi încă, vă povestim câte ceva despre activităţile pregătite. Acestea sunt împărţite pe 7 zone (ateliere, jocuri, relaxare şi aventură, sport, concursuri, scenă şi zona restaurant) şi vor începe în jurul orei 13:00.

Ajungeţi mai devreme? Nicio problemă, vă primim cu drag în zona de relaxare.
Vreţi să rămâneţi peste noapte? Nici asta nu va fi o problemă. Aduceţi un cort cu voi şi instalaţi-l lângă teren.

Intrarea este liberă, la fel ca şi participarea la activităţile propuse.

cevadevara_harta

Zona de ateliere

Cu siguranţă nu trebuie să-ţi faci griji că te vei plictisi la acest festival: sunt peste 15 ateliere din care poţi să alegi! Crezi că e util să ştii să acorzi primul ajutor? Sau ţi-ai dorit dintodeauna să ştii să tragi cu arcul? Dar să joci Frisbee ca un profesionist? Sau poate vrei să te pui în pielea unui mic Picasso la atelierul de pictură? Am pregătit câte ceva pentru toate lumea şi pentru toate gusturile!

Eroii Veacurilor Apuse vor aduce atmosfera medievală pe terenul festivalului şi vor oferi un spaţiu de desfăşurare celor care vor să înveţe şi să exerseze tirul cu arcul, luptele cu spada sau diferite meşteşuguri medievale. Pentru o atmosferă medievală cât mai autentică vom avea dansuri şi scenete medievale pe scena festivalului.

Împreună cu Marius Motoaşca ne vom juca cu cele mai frumoase culori, vom învăţa să combinăm nuanţele, iar la final ne vom bucura cu toţii de creaţiile copiilor de la atelierul de pictură.

Multă  culoare va fi şi la activităţile propuse de Avon Întorsura Buzăului, fie că veţi participa la atelierele de pictură pe faţă, la cele de desen şi jocuri distractive pentru copii, sau vă veţi îndrepta înspre lecţiile de machiaj şi manichiură.

Organizaţia Studenţilor Medicinişti- proiectul Road Safety va fi prezentă la Festivalul Ceva de Vară şi ne va vorbi despre măsurile de bază în acordarea primului ajutor. Manechinul de resuscitare va deveni apoi prietenul nostru cel mai bun pentru a ne testa şi exersa cunoştinţele.

Mini Reactor vine tocmai din Cluj pentru a propune copiilor un exerciţiu de dezvoltare a creativităţii, de antrenare a iscusinţei şi de descoperire a valorii unui obiect realizat de ei înşişi. În plus, aceştia vor putea pleca acasă cu o jucărie nouă, realizată de mâinile lor în cadrul atelierului de confecţionat păpuşi.

Un alt atelier plin de creativitate şi imaginaţie, în care vom folosi ca materie primă nu pensula şi acuarelele, ci mult nisip, este adus de Milda din Lituania, care ne va stârni imaginaţia şi ne va ajuta să deprindem secretele unei tehnici inedite de desen.

Împreună cu Kristine din Danemarca ne vom întoarce la copilărie şi ne vom readuce aminte de vremea zmeielor şi a libertăţii de copil. Haideţi, aşadar, să meşterim un zmeu şi să ne bucurăm apoi de fiecare adiere de vânt şi de un cer plin de…zmeie!

Vezi programul de activități şi planifică-ţi ziua pentru o zi de învăţare prin joacă!

cevadevara_program

Zona de jocuri

Ţi-e dor de jocuri cu apă? “Ceva de Vară” te provoacă la bălăceală. Te aşteptăm cu un belly-slide pe care îl poţi încerca pe tot parcursul zilei, dar şi cu baloane umplute cu apă şi gata de a fi aruncate…cu praştia.

Dacă vrei să te usuci puţin, te poţi bucura de baloanele uriaşe şi jongleriile cu poiuri propuse de Asociaţia Colors sau, de ce nu să te laşi provocat de jocuri de încredere şi de echipă. Toate acestea pentru a-ţi regăsi pofta de joacă şi de distracţie copilărească.

Zona de sport

Ultimate Frisbee, dodgeball sau fotbal – tu ce alegi?

Ceva de Vară te provoacă să fii activ! Avem un imens teren de sport în mijloc, unde te vom învăţa câteva sporturi noi, precum Ultimate Frisbee şi Dodgeball, dar ne vom juca, şi preferatul tuturor: fotbal!

N-ai auzit niciodată de Ultimate Frisbee sau Dodgeball? Nici o problemă! Vor fi jucători cu experienţă care te vor învăţa tot ceea ce ai nevoie să ştii pentru un joc, iar în 10 minute vei fi vrăjit, întrebându-te cum de ai trăit până acum fără ele :) Vrei să afli mai multe despre Ultimate Frisbee? Urmăreşte acest video:

Vrei să afli mai multe despre Dodgeball? Urmăreşte acest video (ne vom juca o variantă puţin diferită)

Zona de concursuri

“Ceva de Vară” cultivă şi spiritul competitiv! Avem concursuri de biciclete pentru mari şi pentru mici, dar şi un concurs de orientare în pădurea din apropierea festivalului.

Fie că eşti amator, profesionist, copil sau adult, te aşteptăm cu bicicleta şi casca de protecţie, dar mai ales cu entuziasm şi dorinţa de mişcare. În funcţie de nivelul tău, poţi alege categoria care ţi se potriveşte. Pentru cei mai în formă am pregătit un traseu de MTB de 10 km, de dificultate medie, iar pentru cei mai mici un traseu mult mai scurt, pe drumul de lângă stadionul de fotbal.

Scoate-ţi bicicleta din garaj şi vino la festival.

Pentru înscrierea la competiţia de MTB click aici.

Zona de relaxare şi aventură

Vrei să iei o pauză de la activităţi pentru o vreme? Hai în zona de relaxare!

Poţi să priveşti agitaţia festivalului dintr-un hamac, să te relaxezi pe un sac cu fân, să mănânci ceva pe iarbă sau… să încerci slackline-ul, dacă îndrăzneşti!  Slackline-ri profesionişti din România vor fi acolo să te ajute să-şi găseşti echilibru şi să mergi liniştit(ă) pe coardă, cât ai zice peşte!

Te vor mai însoţi în aceste pauze de relaxare şi jocurile de societate, dar şi informaţiile despre voluntariatul internaţional şi oamenii dispuşi să împărtăşească din experienţa lor în România.

Zona „Scenă”

Dacă eşti destul de curajos şi dornic de afirmare te aşteptăm la Open Stage să ne arăţi ce poţi, fie că e vorba de muzică, dans, teatru sau alt talent.
La lăsarea serii vom da drumul la concerte. Line-up-ul cuprinde trupe locale, dar şi artişti internaţionali, jonglerii muzicale şi jam session. Ingrediente perfecte pentru o noapte prelungită.

Fresh

Youvenis

Alizarina

 

Oameni cu dor de natură şi zile active de vară, ne vedem pe 19 iulie în zona Camping din Întorsura Buzăului!

 

Eveniment realizat cu sprijinul următorilor:
Primăria Întorsura Buzăului, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, Casa Familială nr.1 Întorsura Buzăului, Asociația Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, Asociația Eroii Veacurilor Apuse Brașov, Asociația Colors Brașov, Organizația Studenților Mediciniști Brașov, Avon Întorsura Buzăului, A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului, IPJ Covasna, Asociația Carpathian MTB Trails Brașov, Restaurant Pasul Buzăului, Mesagerul de Covasna, Zile şi Nopţi Braşov, România Pozitivă, I love Braşov, Koss Photography, Unikat, Mobila Kalela, ProFarm Întorsura Buzăului, I.I. Vlad Floroian, A.S.Ciucaș, Magazinul Mario.

Evenimentul „Ceva de vară” este organizat de asociația Centrul de jocuri Mirakolix ca parte integrantă a proiectelor„Playride” şi „Science Playgrounds”, finanţate cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, acţiunea Serviciul European de Voluntariat. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Concursuri, campionate, Evenimente, Evenimente pentru copii, Festivaluri. Bookmark the permalink.