Experiența lui Ieva ca voluntar la Cluj

Despre înainte un an eu am ajuns în România de prima dată (- vremea a fost excelent, însorit şi cald, dar eu am fost um pic zăpăcită în locul nou, cu oameni necunoscuţi şi puțină înțelegere de muncă de voluntariat care va face la urmatori 9 luni.)
Cu timp tot a devenit mai clar, şi mai drag. Am locuit cu trei colegi superminunaţi şi cu ajutor de prietenii Mirakolix după nişte saptamâni noi puteam sa face o conversaţie mică cu copii în româna, am învaţat jocurile, am mers la piaţă, la şcoale, am cunoscut mediul şi oraş.

Acum pot sa spun că a fost timp foarte fericit pentru mine. Voluntariat este o oportunitate specială de învaţare prin locuire în altă ţară, de cunosc oameni noi, o limba, obiceii… când poţi sa faci ceva care nu ai facut niciodată in viaţă ta.
După niște luni de plecare, mi-e dor de Cluj, de pupici de salutare cu prieteni, de placintă, de serile de jocuri, limonadă proaspată, limbă româna în jurul meu şi eu plan când și cum pot sa reveni :)

(Ieva Lange, Letonia – voluntar SEV în perioada 01.10.12 – 01.07.13 în proiectul „Play your way!” – varianta în română aparține voluntarei)

This entry was posted in Cine suntem?, Povești/testimoniale. Bookmark the permalink.