Comunicat lansare proiect de formare – 2013-05-06

 Cluj-Napoca, 6 mai 2013

Curs de formare –„Youth development through playing activities” 29.09-06.10.13 – Cluj-Napoca, jud. Cluj

Asociația „Centrul de jocuri Mirakolix” va organiza la începutul lunii octombrie 2013 un curs de formare internațional intitulat „Youth development through playing activitites”.

Cursul este dedicat lucrătorilor și liderilor de tineret, animatorilor socio-educativi, educatorilor, coordonatorilor de programe de tineret, precum și tuturor celor interesați de tema educației prin joacă. Cei 30 de participanți provin din nouă țări: Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Polonia, România, Spania, Turcia și Ungaria.  Proiectul beneficiază de finanțare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 4.3 – Proiecte de formare și rețele – program administrat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Durata proiectului: 01 iulie 2013 – 31 decembrie 2013
Durata cursului de formare: 30 septembrie 2013 – 05 octombrie 2013
Locația de desfășurare a proiectului: Cluj-Napoca, jud. Cluj

Scopul principal al proiectului este de a facilita schimbul de experiență și dezvoltarea calitativă a metodelor de educație non-formală (în special cele cu mecanism de joc) în vederea utilizării „jocului” ca pe o resursă de dezvoltare personală și profesională a tinerilor.

Proiectul îi va ajuta pe lucrătorii de tineret, coordonatori și lideri de tineret să-și dezvolte cunoștiințele în materie de utilizare a mai multor metode de educație prin joc cu ajutorul cărora îi vor putea ghida pe tinerii implicați în proiectele lor viitoare să-și dezvolte diverse abilități și să-și îmbunătățească performanțele atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Cursul internațional de 6 zile va fi împărțit astfel:

  • Ziua 1 – Ziua de introducere și cunoaștere reciprocă (Introducere în originea și tematica proiectului, cunoașterea trainerilor, cunoașterea participanților, cunoașterea agendei de lucru).
  • Ziua 2 – Ziua de comunicare (cunoașterea și experimentarea unor diverse tipuri de activități ludice de comunicare verbală și non-verbală).
  • Ziua 3 – Ziua de cooperare – (testare și experimentare a actvitiăților de cooperare, sensibilizare cu privire la munca în echipă, încredere, etc.).
  • Ziua 4 –Ziua incluziunii – (adaptarea activităților ludice la aspecte incluzive)
  • Ziua 5 – Ziua acțiunii (aplicarea unor activități de comunicare, cooperare și includere la un grup țintă specific)
  • Ziua 6 – Ziua planurilor de viitor și a evaluării finale (rezultatele cursului, diseminare, măsuri de continuare, măsuri de valorificare a cursului).

Metodele de lucru pe care le vom utiliza în cadrul cursului sunt metode activ-participative și colaborative care stimulează implicarea fiecărui participant în pregătirea, îndeplinirea și evaluarea activității. Câteva exemple în acest sens ar fI: turul galeriei, buzz groups, jocul de rol, dezbaterea, jocuri in și outdoor, simulări, etc.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați:

Centrul de jocuri Mirakolix
Alexandra Șuiaga,
Coordonator programe
Telefon: +40 745 678 389
E-mail: alexandra.suiaga@mirakolix.org
Web: www.mirakolix.org

comunicat_presa_varianta_pdf

This entry was posted in Comunicate de presa, Resurse. Bookmark the permalink.