Comunicat Zilele Clujului – Capture your city – 2013-05-20

Cluj-Napoca – 20 mai 2013

Fiecare dintre noi avem locuri favorite într-un oraș, locuri în care ne place să ne plimbăm, să visăm sau să ne pierdem în zarva orașului. Care sunt astfel de locuri favorite ale clujenilor și care este valoarea lor personală se va putea vedea în expoziția „Capture your city!” care va avea loc în Parcul Central în perioada 27-31 mai și în Old School Coffe House în perioada 1-24 iunie 2013.

Asociația „Centrul de jocuri Mirakolix” derulează în perioada 1 mai -30 iunie 2013 inițiativa „Capture your city!” cu scopul de a releva valoarea personală pe care spațiile comune ale Clujului le au pentru locuitorii și vizitatorii orașului. Această inițiativă face parte din proiectul „Play your way!” în cadrul căruia 4 voluntari europeni derulează diferite activități de educație non-formală în mediul urban și rural clujean.

Prin inițiativa „Capture your city!” dorim să oferim posibilitatea tuturor – locuitori sau nu ai Clujului – de a reflecta cu privire la locurile, oamenii și lucrurile care fac ca orașul Cluj să fie unul special pentru ei și de a împărtăși impresiile despre spațiile Clujului cu alții.

În acest sens îi invităm pe toți cei interesați să surprindă în imagini locurile favorite din oraș, să relateze o întâmplare hazlie, o poveste legată de locul fotografiat și să ni le trimită pe adresa contact@mirakolix.org pînă la data de 23 mai 2013.

Fotografiile și poveștile vor fi incluse într-o expoziție stradală care va putea fi vizitată pe parcursul festivalului „ZileleCluj-Napoca” și al Săptămânii Europene a Tineretului în perioada 27-31 mai în Parcul Central pe aleea principală din zona clădirii cazinoului către Teatrul Maghiar. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 27 mai între 18.00-20.00.

În perioada 01-24 iunie 2013 fotografiile și poveștile legate de acestea vor fi expuse în cafeneaua Old School Coffe House, Str. Andrei Șaguna (ex Str. Dubălarilor) nr. 6.

Mai multe detalii despre proiect, precum și expoziția online pot fi viualizate accesând pagina http://capturecluj.weebly.com/

Despre proiectul „Play your way!”
Proiectul Play your way! se desfășoară în perioada 01.08.12-30.09.13 cu sprijinul Comisiei Europene prin programul „Tineret în Acțiune”, Acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat și presupune găzduirea a 4 voluntari europeni din Franța, Germania, Danemarca și Letonia. Scopul proiectului este de a diversifica oportunităților de învăţare non-formală cu dimensiune europeană și interculturală în rândul comunității urbane și rurale clujene.

Despre Asociația Mirakolix:
Centrul de jocuri Mirakolix este o organizație non-guvernamentală, fără implicare politică sau religioasă, înfiinţată în anul 2006 ca urmare a nevoii identificate la nivel național și, în mod special, la nivelul orașului Cluj-Napoca de a promova educația non-formală prin joacă/jocuri în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor. Datorită expererienței celor 7 ani de animație socio-culturală în mediul urban și rural, activitățile organizației s-au dezvoltat înspre diverse metode creative de educație non-formală.

Persoane de contact:
Alexandra Șuiaga, Responsabil eveniment
Tel: 0745 678 389, e-mail: info@mirakolix.org

Helene Nozon, Coordonator activități
Tel: 0757 229 267

Ieva Lange, Coordonator activități
Tel: 0757 244 287

comunicat_presa_varianta_pdf

This entry was posted in Comunicate de presa, Resurse. Bookmark the permalink.