Ruta noastră

„Ruta” este ceva la care noi echipa proiectului Playride lucrăm.  Prin urmare „ea” nu are un rezultat premeditat. Din traseul mare care face parte din zonele de explorare,  ne-am propus două zone de sate, una în jurul Întorsurii Buzăului, din judeţul Covasna şi una în jurul municipiului Săcele, din judeţul Braşov, în care să creăm aceste rute.

Este posibil să creăm o conexiune între aceste sate prin munţi şi dealuri creând sau descoperind trasee de Mountain Bike şi/sau trasee montane, sau doar să indicăm modalităţi de-a lungul acestei rute unde oamenii pot aleagă să meargă atât cu bicicletele, motociclete, cât şi cu maşinile sau pe jos, astfel încât aceştia să poată alege varianta dorită de ei.

Vom posta toate informaţiile găsite despre aceste zone pe site-ul (shifthappens.nl/playride), pentru ca acestea să fie disponibile atât pentru persoane din comunitățile locale, cât şi pentru turişti. În aceste sate vrem să găsim puncte de interes, precum frumoase locuri din natură, mănăstiri, locuri care ar putea fi vizitate printr-un turism responsabil. Ne propunem să promovăm locuri și evenimente unde cei interesați pot cunoaște și experimenta din tradiţiile zonelor rurale (precum brutării de pâine unde pot merge să gătească pâine tradiţională), pot să întâlnească oameni îndeletniciţi în meșetșuguri fiind dispuşi sa primească oaspeţi şi să împărtăşească cu aceştia din talentul și munca lor. De asemenea ne propunem să aflăm despre festivaluri şi evenimente care se desfăşoară în aceste comunităţi, cât şi despre legende şi orice altceva ce ar putea constitui un punct de interes pentru oameni care locuiesc în zonele urbane al României sau turişti din alte colţuri ale lumii.

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Proiecte, Serviciul European de Voluntariat. Bookmark the permalink.