Atelier – Body Percussion Orchestra

Ţi-ai dorit vreodată să creezi muzică, dar nu ai avut instrumente la îndemână?

Încearcă să-ţi foloseşti corpul!

1530358_920973727920285_4817121792923207271_n

În timpul atelierului nostru de percuţie cu corpul (body percussion workshop) am avut şansa de a învăţa cum să creăm muzică doar prin a ne folosi trupurile. La finalul întâlnirilor am realizat un flashmob în data de 16 decembrie în piaţa centrală din Braşov, în Piaţa Sfatului. Astfel ne-am promovat organizaţia din care facem parte şi activităţile pe care le dezvoltăm.

Priviți imaginile de mai jos prentru a vă face o impresie şi a afla mai multe despre acest atelier.

Și începeți și voi să vă folosiți corpul pentru a crea MUZICĂ!

Percuţia cu corpul descrie modalitatea de a bate din palme, din picioare şi a lovi uşor cu palmele coapsele. Astfel pot fi create ritmuri minunate, sunete şi se poate învăţa coordonarea propriilor mişcări. Acest tip de percuție ne face mult mai atenți la acţiunile noastre personale şi ale celor din jur.

Începând cu data de 27 noiembrie echipa proiectului Inside Journey, am găzduit prima întâlnire „Mirakolix’ Body Percussion Orchestra”. În timpul acestui atelier – derulat  în fiecare marţi a lunii decembrie de la ora 16:30 – am învăţat cum să creăm muzică într-un grup doar prin a ne folosi corpul. Atelierul a dezvoltat participanților capacitatea de a lucra împreună şi de a observa acţiunile celorlaţi.

În 9 decembrie am repetat mai mult dobândirea unei rutine pentru “Body Percussion“ . Data trecută ne-am distrat de minune şi cea mai mare parte dintre noi am început să înţelegem paşii, dar soncronizarea s-a dovedit a fi mai dificilă decât ne-am gândit iniţial. Deşi era nevoie să fim concentraţi, am realizat că nu este atât de dificil, astfel am venit cu ideea de a face un flashmob pe 16 decembrie pentru a atrage atenţia asupra Mirakolix şi a proiectelor noastre.

În sfârşit, pe data de 16 decembrie, am fost în stare să arătăm Braşovului ce am învâţat în ultimile săptămâni şi am implementat „Flashmob of Mirakolix’ Body Percussion Orchestra”. Astfel am atras atenţia oamenilor din Piaţa Sfatului şi am reușit totodată să promovăm inițiativele și proiectele Mirakolix. Sperăm să revedem oamenii întâlniţi la acest minunat şi energizant eveniment şi la atelierele realizate de noi în perioada următoare. Am încheiat acest atelier cu organizarea flashmob-ului.

Body orchestra: în fiecare marți în timpul lunii decembrie 2014, de la ora 16:30, str. Constantin Brancoveanu nr. 29, ap. 1

This entry was posted in Activitati, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Ateliere ludice, Ateliere ludice, Ce facem?, Proiecte, Proiecte sociale. Bookmark the permalink.