1 iunie 2014 – cum am sărbătorit

De 1 iunie 2014 am avut parte de o zi a copilului minunată, petrecută împreună cu copiii și părinții din Holbav.  A fost într-adevăr „ o sărbătoare pentru întreaga familie” organizată cu drag de Mirakolix, împreuna cu o echipa minunată de voluntari locali și internaționali și cu sprijinul partenerilor noștri.

Echipe formate din copii, parinți și chiar bunici, s-au intrecut pentru mai bine de 2 ore într-o competiție care a adaptat binecunoscutul joc de societate, Colonistii din Catan, la o situație mai reală în care participanții au adunat resurse reale precum lemn, cărămidă, minereu, lână și grâu. Pentru a obține aceste resurse, echipele au participat la diferite ștafete și probe speciale: bărbieritul unui balon plin cu spumă de ras, modelarea unor case din lut, folosirea simțului olfactiv pentru recunoșterea unor ingrediente, un slalom printre bolovani, parcurgerea prin cățărare a unui traseu de tipul pânză de paianjen etc. Familiile au gândit strategii, au trecut diferite probe pentru a obține resurse, au construit drumuri și așezări, și în final s-au bucurat de premiile obținute. Noi ne-am desfătat privind colaborarea dintre părinți și copii și implicarea celor mai mari în joaca celor mici.

Chiar dacă vremea ne-a încurcat puțin, iar jocul gigant pregătit pentru dealurile din Holbav a fost mutat în interior în căminul cultural, entuziasmul si implicarea participantilor nu au fost diminuate. A fost o experiență inedită pentru părinții din Holbav care nu au mai avut ocazia să lase muncile câmpului și să se copilărească, alergând, strigând, cățărându-se și râzând  alături de copiii lor.

Ne-am fi bucurat să fie vreme bună și să atragem mai mult familiile din mediul urban către dealurile sălbatic de frumoase ale localității Holbav și către o activitate mai intensă în natură. Dar ne vom revanșa și vă vom reinvita cu drag la joacă afară.

Până atunci mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat: finanțatorului Tineret în Acțiune, partenerilor noștri: Primăria Holbav, Biserica din Holbav, Școala generală cu clasele I-VIII Holbav și Școala cu clasele I-IV din Holbav Deal, producătorului COLONIȘTII DIN CATAN varianta în limba română (SC Ideal Board Games SRL), ceainăria Ceai et caetera Brașov, Walmark România, Lucas Super Sandwich Sibiu,  precum și
echipei minunate de voluntari SEV și voluntari locali.

Aceast eveniment a fost inițiat cu multă pasiune și dăruire de voluntara MARIA FRESCUNIUS din Barcelona și face parte din proiectele „Science Playgrounds” și „PlayRide” ambele finanțate de Comisia Europeană prin programul Tineret în AcțiuneServiciul European de Voluntariat.

 

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități pentru copii, Ce facem?, Părinți și copii la joacă. Bookmark the permalink.