Casa Familială nr. 1 din Întorsura Buzăului

Casa Familială din Întorsura Buzăului găzduiește 12 copii, două fete de 4 respectiv 7 ani, 2 fete mai învârstă, de 18 respectiv 20 de ani, 2 băieți mici de  7 ani și 6 băieți cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani.

Kathrin, Milda și Coen din proiectul Playride și MAria și Kristine din proiectul Science Playgrounds au derulat activități săptămânale alături de copiii și tinerii din Casa familială. Au fost atrași de la bun început de atmosfera plăcută, primitoare și de copiii și tinerii care au fost tot timpul curioși să știe ce alte activități și surpize le-au fost pregătite. Adesea copiii și tinerii au fost cei care au avut inițiativă și au propus activtăți: drumeții, bătăi cu bulgări de zăpadă, jocuri în natură.

Scopul activităților noastre a fost să le oferim o oportunitate variată de socializare, de învățare interculturală și experiențială. Pentru a combate marginalizarea acestora atât din punct de vedere social, geografic și etnic, am stimulat implicarea acestora în activități variate și în pregătirea și organizarea festivalului  de final de proiect. Prin activitățile noastre au fost realizate obiecte necesare pentru Casa familială, beneficiarii au învățat să reutilizeze lucruri vechi, să recicleze, să se mișcăm cât mai mult afară în natură, să se exprime în mod creativ.

„Mulțumesc că ai fost o persoană minunată și că ai decis să te bagi în viața noastră, să știi că ne-ai făcut o impresie foarte frumoasă.” Alex

„Mulțumesc pentru zâmbete!” Cristina 

This entry was posted in Activitati, Activități outdoor, Activități outdoor, Activități pentru adulți, Activități pentru copii, Ateliere ludice, Ateliere ludice, Programe de joacă, Proiecte, Proiecte sociale, Serviciul European de Voluntariat. Bookmark the permalink.