Comunicat Caravana SEV 2013 – 2013-09-24

Cluj-Napoca, 24 septembrie 2013

Oportunităţi de voluntariat internaţional prezentate astăzi în Caravana SEV de la Cluj-Napoca

În data de 24 septembrie, Centrul de jocuri Mirakolix a organizat la Cluj evenimentul local al caravanei SEV. 16 tineri, reprezentând 12 organizaţii nonguvernamentale din oraş au participat la o sesiune interactivă de informare cu privire la voluntariat în general şi SEV (Serviciul European de Voluntariat) în special.

Participanţii au avut ocazia să interacţioneze cu persoane resursă – voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, formatori Tineret în Acțiune – de la care au aflat informaţii utile despre implementarea proiectelor SEV, dar şi depre impactul pe care o astfel de experienţă îl poate avea la nivel personal. Voluntari români, întorşi din stagii de voluntariat, au prezentat momente inspiraţionale din experienţa personală, iar voluntarii internaţionali au povestit despre provocările cu care se confruntă zi de zi ca voluntari în Romania.

În perioada 15 septembrie – 25 octombrie, Caravana SEV pune în mişcare 390 de organizaţii interesate să devină active în cadrul programului SEV – Serviciul European de Voluntariat, aducându-le împreună pentru informare, inspiraţie şi schimb de experienţă. Caravana SEV trece prin 26 de localităţi din tot atâtea judeţe din ţară şi cuprinde evenimente organizate de parteneri locali, la care sunt invitaţi reprezentanţi din 15 organizaţii interesate de SEV din fiecare locaţie.

Acest eveniment face parte din proiectul „gONG-Voluntariatul intră în Scenă”, implementat de Pro Vobis în
parteneriat cu A.R.T. Fusion, Creativ, Team4Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, finanţat de Comisia
Europeană prin programul Tineret în Acţiune, Structuri de Suport SEV.

Pentru mai multe detalii:
Ioana Bere
ioana.bere@mirakolix.org

comunicat_presa_varianta_pdf

This entry was posted in Comunicate de presa, Resurse. Bookmark the permalink.